be thankful.

Love & Kisses ✿ sha
yes, I know I've been neglecting this blog for quite sometimes now.
super duper bizi ye!
tak terkata.
alasan biasa =p

and of course bila dah lama tak updet blog, mmg sangat banyak perkara yg dah berlaku and tak sempat tulis pun tanda ingatan utk masa depan. and if tulis pun rasa mcm tak berapa best sangat sebab tiba2 rasa mcm harus bersopan-santun kat blog ni sebab most of my customer came from this blog, and when they kept calling me Puan Fasha, it feels impossible to write ayat yg mengarut-ngarut mcm dulu. hihi.

Anyway, little Aaira is turning 4 months soon.
at 2 and a half mths, dia dah meniarap.
and at 3 mths old, dah bergolek-golek, berpusing-pusing sakan.

she's 5.8 kg now.
and I still bf her.
and she's still wearing S sized Drypers & Whoopie & Mamypoko.
and I'm still eating my Phytonatal + Shaklee. heee...


this is Aaira with her cousins (hubby side) during my sis-in-law wedding last week.

and last 2 weeks, Danish was warded at Regency Specialist Hospital due to jangkitan paru-paru.
poor baby... sangat kesian tgk dia kena cucuk jarum kat tgn for 3 days.

Ahad, balik dari rumah aunty di Perling tu tengok dia mcm susah sangat nak bernafas, dah urut-urut pun tak ok, then hubby terus ajak pegi Emergency. check-in on Sunday, dlm pukul 9 mlm, check-out on Wednesday.

and on the 3rd day, akhirnya doc released him from hosp, tak tunggu besok, pukul 12 tgh mlm tu kitorang discharged.
tak tahan okeh bertunggu tangga kat hospital.
dah la sejuk gila, pakai stokin+selimut+sweater pun still sejuk ya amats.


and thanks to this Samsung tab that soothe him down.
seriesly, if takde tab ni dunno lah what I would do.
T_T

Danish is 2 years and 2 months old now.
seriesly sangat kecoh melayan budak kecik ni bercakap okeh.
he already can count one to ten, satu sampai sembilan belas.

and sometimes it feels like berborak dengan org dewasa je bukan dgn a 2-yrs old toddler.
he talked like, I dunno how to explain, kdg2 rasa mcm nak marah je bdk kecik ni. perasaan mcm, apsal la kita ckp dia tak paham2 jugak, jangan panjat kusyen, jangan lompat-lompat nanti kena adik, tapi sebenarnya yes, maybe he talked like an older person tapi sebenarnya he's still a 2-yrs old kid. bila kita nak marah je pandai pulak cakap, mama, mama comei. selagi kita tak jawab selagi tu la dok panggil mama, mama, mama.

and sometimes bila aku sibuk2 nak pakai tudung and dia pun sibuk2 kat situ jugak, bila nak marah je dia ckp, tudung mama cantek... pastu kiss2 mama and said, ummm wangi ye mama, comei nya mama. so how la mama nak marah nih?

maybe because sometimes kita marah2 and treat him like an adult that he became older sebelum usia. haih... kesian my baby.

another good news is that we received some bonus and increment last month.
alhamdulillah...

and my sis-in-law dah selamat diijabkabulkan dengan Joe, who is my colleague at work. of course la aku hepi, kan sebab telah menjadi tukang rekemen yg berjaya! haha.
'remember Joe? from my story way wayyy back then. huhu

and I've add on lots of new product to CHARMSandCOLORS list.
Fisher-Price
Autumnz
Tupperware
Nona Roguy
Amway
Shaklee
etc.

yang menjadikan aku terlebih bizi dari yg biasa.
coping with kids, household, my CHARMSandCOLORS, family and all.

and tak sempat nak ambil stok tudung pun.
kat opis ni pun almost everyday ada je yang dok datang nak beli tudung tapi tak sempat kak oi...
guestbook pun lansung dah tak sempat buat.
sila la beli kat orang lain ye. hiks.

rumah pun memang harap weekend maid je datang kemas.
my dad suruh ambil maid je lagi senang tapi aku taknak lagi la...
dlm opis ni pun byk kes tentang maid yg jadi pd my frens.
so mcm takut jugak.

insya allah in a few years time, impian yang satu, mau menjadi work-at-home-mother tercapai.  amin...

my colleague ckp, penat je belajar tinggi-tinggi tapi nak berenti kerja. rugi, rugi.
tapi pada aku setakat rugi sedikit tak apalah.
aku lebih rugi kalau tak melihat mereka membesar depan mata, menjaga mereka dengan tangan sendiri. kan akhirnya telah menyesal sbb tanak jadi cikgu macam mak aku dulu. hum hum.



5 comments:

monstorious wife said...

Kannn? Duduk rumah layan anak adelah best.

Fainie said...

aaira sgt adorable. cantik mcm mummy dia.. (",)

Chekgu Azrine said...

teringin sgt nk jd fullyhousewife tp xmmpu lg..even saya seorang cikgu..tp mmg xlrt..haha

harz harun said...

aaira sungguh cantik!....qasyaf cop hokey!...


Impian aku jugak...WAHM...

cha said...

kalau ada rezeki i pun nk duduk rumah besarkan anak sendiri :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review