of lotion & talcum

Love & Kisses ✿ sha
ok Bio Oil didn't works for me T_T
dah la gatal2 makin teruk, stretchmark pun tak hilang. and aku tak berapa suka sebab mcm oily sangat and then kulit mcm merengsa.

so aku pun pergilah mencari something utk menghilangkan segala gatal2 kat perut tanda2 nak wujud stretchmark ni kan. and suddenly found out that Amway ada produk bernama Allano Hand & Body Lotion ye. selama ni tatau pun, that's why beli Bio Oil tu kan.

Already used it for a few weeks now, hilang segala itchiness you!
and amazingly my stretchmark yg zaman dulu2 pun dah pudar!
Aku ni bukan jenis yg suka pakai lotion sangat tapi yg ni memang best. Goes on easily. Not messy or greasy. Kulit pun rasa lembut je, nyesal tak beli dari awal dulu. And some even claim that it can also be use as a mosquito repellent and for injuries.

Maybe it does work for me and others but not for some.
But all in all, no harm in trying, right.
Murahan je pun and tahan lama.
My fren guna dkt 7 bln tak abis2 lagi ni.

Ada banyak review tentang lotion ni di internet or boleh baca di sini :
http://mbeautydiary.blogspot.com
http://groups.yahoo.com/group/ibu/message/599
http://forum.lowyat.net/topic/1822414/all

mana ai tau kot...
selama ni dok jual set bersalin dia je kan, tak try pun Allano ni lagi.
so if korang nak try, seriously recommended.

Allano series by Amway mmg dah wujud sejak berzaman dulu.
Memang dah ramai pengguna kan.
Aku tak berapa suka benda yg baru2 wujud ni.
ntah mcm merepek2 jenama yg ada kat market sekarang ni kan.
ntah campur chemical pebenda pun kita tak tahu.

That's why aku cuma jadi pengedar produk Amway, Nona Roguy & Shaklee sahaja. Sebab tiga2 brand ni aku guna, terbukti berkesan, and aku suka.

Bedak dia pun best.
Boleh hilangkan ruam susu pd baby.
bau sedap, lebih halus drp bedak Johnson.
my Danish guna pun dia tak alah.
sebab selalunya kalau dengan bedak lain mesti timbul bintik2 merah tapi bedak yg ni serasi pulak dengan kulit dia. of cos mak suka!!

nak baca review boleh search kat internet. memang berlambak2.
blog Mimy ni pun ada review pasal bedak tu -->
http://nurmimy.blogspot.com


ALLANO Hand & Body Lotion (250g) - RM33

✿ Losyen badan berasas buih yang unik
✿ Mudah disapu
✿ Tidak comot atau berminyak
✿ Mengandungi Alantoin dan Lanolin - untuk melega dan melembap kulit yang paling kering sekalipun
✿ Terbukti berguna bagi wanita mengandung untuk menghilangkan kesan parut stretch mark
✿ Menghilangkan rasa gatal
✿ Mengelakkan bayi dari terkena gigitan nyamuk
✿ Berguna untuk kulit di saat kecemasan seperti terkena air panas atau melecur akibat tebakar

Antaranya kegunaannya:
1. Kalau ada yg sedang kena chicken pox, sapukan Allano lotion ni utk kurangkan gatal dan kurangkan risiko parut-parut campak.
2. Sebagai insect repellent. Sapu kat kaki dan tangan sebelum tido supaya nyamuk tak gigit.
3. Untuk menghilangkan gatal-gatal gigitan nyamuk atau serangga.
4. Untuk luka kecil dan besar. Contohnya papercut, luka terkena pisau, luka merempuh sliding door. Utk luka besar boleh spraykan Allano sebelum dibawa ke hospital.
5. Melecur kerana air panas. Jangan basuh tangan, sebaliknya spraykan Allano pada tempat yg melecur.
6. Melecur kerana api.
7. Melembabkan kulit badan dan juga boleh dispray pada tapak kaki yg pecah-pecah.



ALLANO Family Talcum Powder (250g) - RM16

✿ Bercirikan bau ros, melur dan lilac yang menawan lagi menyegarkan
✿ Menyegarkan pagi anda di samping mengekalkan kekeringan anda seoanjang hari
✿ Rasakan kelembutan bak sutera semasa ia disapu ke kulit anda
✿ Gunakannya setiap kali selepas mandi supaya anda sentiasa rasa segar dan bersih
✿ Menghilangkan ruam-ruam pada kulit bayi

--------------------------

To order/enquiries you may contact me :
Email : charmsandcolors@yahoo.com
FB : charmsandcolors
SMS/WhatsApp : 019 6555700 (Fasha)
Website : charmsandcolors.blogspot.com
Shaklee ID : 888941


2 comments:

fifi tiez said...

Kalau nak order camna ye?

sha said...

FIFI TIEZ :
if berminat boleh order dgn saya,
charmsandcolors@yahoo.com or SMS :019 6555700 ^_^

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review