the big brother.

Love & Kisses ✿ sha
1st July 2008 - 1st July 2012...
alhamdulillah, semalam genap 4 tahun usia perkenalan kami ^_^

Semalam kereta hantar servis maka satu harilah kami anak-beranak berkubang dlm rumah. lagi2 hari hujan kan, sedap je berkelubung dlm comforter tu.

Petang baru kereta siap and Hubby terus ajak pegi JJ Tebrau.
Makan2 kat Nando's sebab Hubby telah addicted dengan ice lemon tea dia yg sedap and free refill itu padahal dulu jangan harap dia nak jejak kaki kat tempat2 yg pelik2 gini. last2 siapa sebenarnya yg lebih kemaruk, kan? hihi



Ni la rupa paras budak tecik yang tengah ligat mengamuk nih.
sibuk nak makan bersila atas meja, takmo orang pegang pun ha.

First time kitorang dengar dia mengamuk and menjerit secara kuat time kat kedai sukan last few days.
Aku tengah sibuk pilih seluar pastu papa dia la gi bagi anak dia main bola tu.  pastu bila nak balik of cos anak dia nangih sebab dah tentu2 bola tu memang feveret dia.
takat bola mainan tu takpe lagi, ni sebijik bola rege dekat seratus aihhh.
oh veri like father like son ye padahalnya kat rumah ada dekat 4, 5 bijik bola papa dia dah belikan.


kitorang tinggal je dia dalam kedai tu pastu dia gi menjerit nangih2 ngan dasat hokeyyy.
first time dengar dia nangih gitu.
selama ni takde pun mengamuk camtu skali.

and by the way, sempena 4 tahun ineh, guess what?
.
.
.

I'm officially 17 weeks pregnant today!!!
^_____^

and that's about 4 mths++ now...
sama seperti waktu mengandungkan Danish dulu, aku lansung tak ada morning sickness, sakit2 or whatsoever. cuma letih melepek je la awal2 dulu. that's why I've stop pumping my milk sebab kalau tak memang flat sangat2 walaupun makan ngan dasat.

Hari Khamis lepas baru buat buku merah.
of cos kena bising dengan nurse sebab perut dah besar baru sibuk nak buat buku kans.
and my HB is low, dlm 9.9 camtu la.
maybe sebab aku still menyusukan Danish, and at the same time mengandung, so the HB is expected to be low. but other than that, everything is ok. alhamdulillah... semoga semuanya dipermudahkan. amin...

and the next best thing is, my sis is preggy too!
my due date insya'allah will be on 12/12/12 *eh pandai kan ai pilih tarikh
and my sis pulak will be on 8/2/13.
nasib baik selang 2 bln so bila aku dah abih pantang tu baru my mum kena gi Miri nguruskan anak dia yg lagi sorang tu kan.

kot kalau due dekat2 susah jugak.
kang mana nak uruskan aku, nak uruskan adik aku lagi kan.
dah la anak sulung kitorang ni tgh ligat gila.
harus tumpah darah ai mengejar si Danish tu kang.
hiks.



ahhh sangat comel!
gigih kan dia jinjit2 kaki nak bukak post box tuh.
my oh my, this little angel is gonna be a big brother soon! macam tak percaya... macam kecik sangat dah nak jadi abang. huhu...

sila abaikan pagar yg comot itu. Hubby cakap nak dekat raya kang baru cat. hihi.

17 comments:

♥ Elin ♥ said...

senyap2 pasang perut ehhh!!

apa pun tahniah ler!

x lama lagi blh pangil "abg danish" :))

crystalmerah said...

oh my ! Congratulations ! yang sebaya-baya deliver first baby ngan i suma dah peknen 2nd, saya ketinggalan di situ. huhuhu

ily♥ said...

Assalamualaikum...
Hi dear, singgah ur blog..nice one...
Congrates dear for being preggy again n still bf ur 1st one...
Sy pun now pregnant second child..but i'm very unfortunate sbb just dpt bf my 1st son smpai 11 bln je..sobs...
At first had to stop pump sbb sgt letih n production mmg sgt low...pastu, had to stop bf jgk sbb everytime bf nipple sgt pedih...
Good to know that u still bf ur 1st one...

inzarin said...

Alhamdulillah. Congrats Fasha!

Noli@Ibu Wafa said...

tahniah dan tahniah...ehh..hehe..haii :)

Fazlina Zainudin said...

congrats kakakku sayang..cepat laga perut dengan kita, nak jugakkk...

Fainie said...

tahniah2..best la nanish dh ada geng baru..

Fainie said...

komen tambahan: danish sgt comey and hensem..hihihih

asna cute said...

congrattssss!! =D

Meina Marlina said...

wah.. tahniah kak... abg danish ye

k|ree said...

tahniah dear...kita beza sebulan...hehehe...aritu, masa danish n naurah beza seminggu...hehehe... :)take care...

wanie said...

Kak fasha... tahniah

modusoperandi111209 said...

Tahniah ye..

aincomel said...

congrats fasha.. danish lebih kurang umur haikal masa aku pregnant si twins.. mmg lasak.. hari2 nak tido atas perut aku.. take care ok :)

ederq said...

congratsss! ala tak satu batch ah kali ni hahaha. all the best babe!!!

ally said...

sha, tahniahhhhh...danish nak jd abg..seronoknya...hihi..dpt mengulit baby kecik lagi ujg thn ni..jaga diri okey!

Lieya said...

Haaa preggy lagiiii? Bestttnyeee... Mmmm bilelah nak turn diri sendiri ni. Anyway TAHNIAHHHHHHHHHH

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review