addicted!

Love & Kisses ✿ sha
Time gi One Utama aritu, tiba-tiba nampak satu kedai yang orang berbaris panjang.
ai of cos gedik nak tau kans.


oo rupanya jual popcorn...
it's not my fav thing pun so ingatkan nak jalan terus.

yes, I do eat popcorn occasionally kalau gi movie kat TGV or GSC.
Tak mungkin la saja2 beli semata-mata sebab nak makan.

Tapi tiba2 terpikir nape orang baris panjang2 tu eh, maka terus sibuk la nak baris jugak.
and I bought mix of cheese & caramel popcorn.
and dpt rasa the almond caramel flavor.

pehh seriously sedap okeh!
sedap gila!!!
especially the almond caramel flavor.
it's so, so, soooo delicious that I can't stop eating.
even my hubby yang tak berapa suka popcorn pun bole nak beli lagi sebungkus you!
haha.

so telah addicted kini.
yang cheese tu tak berapa sedap.
too salty.
rasa macam makan Twisties pun ader.
but still... Garret is the best popcorn ever!


nasib baik la takde jual kat JB nih, kot tak harus jadi macam Tutti Frutti tuh...
wooo bankrap daku T_T


and ye. akhirnya dah berjaya makan Red Velvet yang sedap.
Delicious, also at One Utama.
walaupun tak semoist yang disangka tapi semua yang creamy cheesy adalah veri sedap kat tekak aku.



We ate 2 other dessert during our visit to Delicious.
The famous Pavlova and the Macadamia cheese cake.

I don't know.
It was my first time of tasting the pavlova.
It's kinda crusty and not soft at all.
macam makan gula kering T_T
the price is around RM12 for a small portion and not recommended at all.

And the cheese cake is so and so.
way too creamy to my liking.
Secret Recipe taste much better.

But u may try the Red Velvet.
It's quite nice, not too dry nor too moist.
Aku siap tapau sebijik bawak balik okeh.

and bila baca entry kat blog Baizah, teringin plak nak gi beli Red Velvet kat akak ni kat Shah Alam.
Tapi macam melampau pulak kalau melilau gi Shah Alam semata nak beli kek tu kan.
huhu...


People says that I am thin.
I am 49 kg but I don't feel thin at all.

I eat food at all times.
Kat office ada beberapa laci yang penuh dengan stok makanan.
Mushroom soup, cornflakes, biscuits, coklat, anything.
I'm beyond addicted to food.
I eat everything at anytime. When I wake up I'll just eat everything... It don't even got to be breakfast food, I'll go in the fridge and eat ice cream, or chocolate, anything!

bukan junk food pun tapi macam, ntah ye.
oh my god... this have to stop.
seriously!
but shishhh, I just don't know how.

4 comments:

Lieya said...

almond caramel flavor popcorn, memang sodappp.... hingga ke cebisan akhirrrkan.. ehehehe

choclairissa @ intan marliana said...

kt klcc pun ade satu garrett..mmg sedap gile tp x boleh beli selalu..manisssss :)

Girls Like Me said...

aa...kita pun da try garret time kat Singapore hari tu, my favorite is of coz caramel!yummieyh!

Reen Tart Nenas said...

suddenly i'm craving for pavlova! lamanyer tak maknannn

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review