Set bersalin TANAMERA atau NR?

Love & Kisses ✿ sha 21 comments
ok, ini soalan biasa.
soalan customer saya di CHARMS & COLORS setiap hari.

Set bersalin Tanamera atau NR ya?

Jawapan saya ialah, tepuk dada tanya selera + tanya budget kerana kedua-duanya memang jenama besar yg sudah bertahun-tahun established di pasaran dan punya sangat ramaiii peminat tersendiri.




Di sini saya listkan beberapa perbezaan kedua-dua set ini untuk pilihan anda ya.

1) Harga promosi kami untuk set Tanamera ialah RM330 (normal RM365) dan set NR ialah RM249.90 (normal RM365). 

FREE DELIVERY + FREE GIFT


Contact us for details.
SMS/Whatsapp/Email : 019 6555700 | charmsandcolors@yahoo.com


2) Produk NR berasaskan herba manakala Tanamera berkonsepkan spa dan tidak lansung mengandungi jamu kecuali teh herba. Jadi, bau produk NR sudah tentulah lebih ke arah jamu berbanding Tanamera yg lebih wangi and has a more earthy smell.


3) Set Tanamera mengandungi 10 items :
  • Cold Pressed Virgin Coconut Oil 100ml
  • Feminine Herbal Wash 14 sachets x 10gm 
  • Herbal Bath 14 sachets x 10g
  • Herbal Massage Oil 100ml
  • Firming Herbal Blend Paste 14 sachets x 15g
  • Abdominal Wrap / Bengkung (1 tali)
  • Herbal Tea 14 sachets x 2g
  • Calming Herbal Blend Paste 4 sachets x 20g
  • Boreh Body Scrub 4 sachets x 20gm
  • Brown Soap 125g

4) Set NR mengandungi 6 items :
  • Pil Phytonatal 90 biji
  • Krim Herbanika Barut 60g
  • Lulur Herbanika 100g
  • Akar Herbanika 10 bags
  • Myk Herbanika 100ml
  • Uncang Cuci Herbanika 10 bags



5) Set Tanamera datang sekali dengan bengkung sepanjang 53 cm. Set NR tidak disertakan dengan bengkung tetapi bengkung NR boleh dibeli secara berasingan dengan harga RM60. Panjang bengkung NR ialah 50 cm dan mempunyai 2 tali.


6) Jika dilihat kepada kuantiti untuk setiap produk yg terkandung dlm set Tanamera, kita pun boleh agak ia utk kegunaan berapa lama kan? More or less ia memang utk kegunaan 15 - 30 dys depends pd cara penggunaan kita and pd kuantiti barangan.

And as for set NR, ada certain items utk kegunaan 10 dys and ada juga yg sehingga 30 - 40 dys contohnya pil Phytonatal dan lulur Herbanika. Ada org mkn pil Phytonatal tu 2 biji sehari, ada yg mkn 4 biji sehari, depends pd kesesuaian badan kita.  


7) Set NR tidak mengandungi myk bayi tetapi Myk Berubat Herba boleh digunakan utk mengelakkan sakit urat, demam dan kembung pd bayi. Ia boleh dibeli secara berasingan dgn harga RM27 (normal RM33). Set Tanamera mengandungi VCO (normal RM40.80) yg boleh digunakan untuk mengurut bayi, mengelakkan ruam dan pelbagai kegunaan lain pd ibu-ibu ketika mengandung dan dalam pantang. Tanamera Kidz Baby Massage Oil juga boleh dibeli berasingan dengan harga RM35.


8) Kedua-dua set ini juga terdapat dalam loose pack kecuali signature item Tanamera macam Teh Herba, Calming Herbal Blend Paste (Pilis) & Firming Herbal Blend (Tapel). So, kalau rasa macam barangan dalam set ini tak cukup untuk kegunaan kita sehingga abis pantang, boleh beli secara berasingan.

If beli sekali dgn set, of course FREE DELIVERY je kan. If beli lain kali, charge postage mengikut berat barangan, usually RM6 shj. Selalunya produk yang paling ramai customer suka add-on (dibeli sekali dengan set bersalin) ialah Brown Soap Tanamera, VCO & Myk Berubat Herba.


9) Produk bestseller Tanamera :
  • Myk Kelapa Dara (VCO)
  • Brown Soap
  • Tropical Boreh Scrub

10) Produk bestseller NR :
  • Myk Herbanika
  • Pil Phytonatal
  • Akar Herbanika
  • Myk Berubat Herba
  • Bengkung NR

11) Kesemua produk di dalam set Tanamera boleh digunakan sewaktu mengandung sehingga berpantang dan selepas habis pantang kecuali Teh Herba yg hanya boleh digunakan sewaktu berpantang dan selepas habis pantang. Brown Soap & VCO Tanamera, boleh digunakan oleh lelaki dan perempuan pada bila-bila masa.

Kesemua produk di dalam set NR tidak boleh digunakan sewaktu mengandung kecuali Lulur Herbanika & Uncang Cuci Herbanika. Sebenarnya Myk Herbanika juga boleh digunakan utk mengurut kaki sewaktu mengandung dan waktu-waktu lain. Tetapi ia tidak boleh lansung digunakan utk mengurut perut/pinggang sewaktu mengandung. And kebanyakkan barangan di dalam set NR juga boleh digunakan oleh lelaki dan perempuan.


12) VCO & Teh Herba di dalam set Tanamera boleh dimakan/diminum sejurus selepas bersalin kerana ia tidak mengandungi jamu. Tetapi Pil Phytonatal & Akar Herbanika NR digalakkan makan beberapa hari selepas bersalin, sekiranya baby tidak kuning. Jika baby kuning, tunggu sehingga baby sihat baru ibu boleh continue makan kedua-duanya.


13) Barangan dalam set Tanamera terdapat dlm pek kecil-kecil untuk memudahkan sukatan pemakai. Kebaikannya, tak comot and tak perlu nak sukat2 nak guna berapa banyak. Barangan dalam set NR pula dipek dalam botol/box secara lump sum dan pemakai perlu menyukat sebanyak mana yg diperlukan. Kebaikannya ialah, kita boleh berjimat and boleh budget untuk kegunaan 40 hari.

-----------------------------------

Jika ditanya yang mana satu pilihan saya, sudah tentu saya akan menjawab set bersalin CharmsExtavia!

10 produk gabungan antara NR (Nona Roguy), Tanamera, Shaklee & Baby Oil Amway dengan harga promosi cuma RM409 (normal RM544.50). Best dan berbaloi-baloi!

Yang ini memang betul-betul bestseller kami dan tahun ini sahaja ada seorang customer yg telah membeli 3 set bersalin CharmsExtavia untuk ketiga-tiga anaknya. haa bila dah cuba memang nak lagi :)

SET BERSALIN CharmsExtavia (Pakej A) :

  • Amway Baby Oil / Tanamera Kidz Baby Massage Oil / NR Minyak Berubat Herba (120 ml),
  • Bengkung Tanamera (53cm) / Bengkung Tali (46cm),
  • NR Minyak Herbanika (130 ml),
  • NR Pil Phytonatal (90 biji),
  • NR Serbuk Barut Herbanika 150g / Krim Barut 60g,
  • NR Akar Herbanika (15 pek) / Shaklee Ostematrix,
  • Shaklee Vitalea,
  • Tanamera Brown Soap / Green Soap,
  • Tanamera Herbal Bath / Feminine Herbal Wash / Barra Gel NR,
  • Tanamera Minyak Kelapa Dara (VCO)


TOTAL = 409.00 (normal RM544.50) + FREE DELIVERY + FREE GIFT


ok, setakat ini sahaja perbezaan antara kedua-dua set bersalin Tanamera dan NR yang dapat saya kongsikan di sini mengikut pengalaman saya dan customer di CHARMS & COLORS.

Nak tahu perbezaan produk-produk lain seperti Myk Berubat Herba dan Baby Oil Amway, boleh klik di bahagian Label ya. insya allah saya akan update selalu.

Kalau ada sebarang komen atau maklumat tambahan boleh tinggalkan di bhgn komen ya :)


Order & amp; Enquiries :
Email : charmsandcolors@yahoo.com
Facebook/Instagram  : Charms & Colors
SMS/WhatsApp : 019 6555700 (Fasha)
Website : http://charms.shoppy.my
Shaklee ID : 888941

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review