Set Bersalin NR (Nona Roguy) atau Amway (Tropical Herbs)

Love & Kisses ✿ sha 3 comments

Ramai pembaca blog ni yg menghantar sms and email bertanyakan tentang kebaikan dan keburukan both set.

Nona Roguy (NR) and Amway (Tropical Herbs).

And today, I will share some of the differences, based on my own experience, kawan-kawan dan customer yg menggunakan kedua-dua produk ini.

Actually kedua-duanya memang best, kedua-duanya sangat ramai pengguna tapi maybe ada orang yg serasi dengan produk Amway and vice-versa.



1) Jumlah barangan

NR set consists of 6 items (1 kg) :
  • Pil Phytonatal (90 biji)
  • Krim Herbanika Barut (60g)
  • Herbanika Lulur (100g)
  • Minyak Herbanika (130ml)
  • Uncang Cuci Herbanika (10 packet)
  • Akar Herbanika (10 packet)

Amway set consists of 10 items + 1 FREE bengkung (3 kg) :
  • Teh Herba
  • Kapsul Lepas Bersalin 1
  • Kapsul Lepas Bersalin 2
  • Herba Pembersih Wanita
  • Herba Mandian
  • Minyak Urut Herba
  • Minyak Bayi
  • Campuran Peramping Perut
  • Campuran Penghangat Badan
  • Campuran Penenang

2) Harga
  • Set bersalin NR berharga RM365 dan Amway RM359. Tapi kami menjual set NR dengan harga RM250 sahaja & set Amway dengan harga RNM3xx, both FREE DELIVERY + FREE GIFT.

3) Set NR mengandungi Pil Phytonatal yang memudahkan proses pembuangan air besar. Sangat elok untuk ibu-ibu dalam pantang kerana jika sembelit selepas bersalin adalah masalah paling besar dan sangat menakutkan.

4) Minyak Bayi :
  • Set Amway mengandungi baby oil (60 ml) yang sangat elok untuk mengelakkan bayi daripada kembung perut. Baunya sangat sedap tanpa campuran bahan kimia dan terbukti halal. 100% natural. Jika dibeli berasingan harganya RM29.70 sahaja. 
  • Set NR tidak mengandungi minyak bayi tetapi terdapat produk NR yg boleh digunakan sebagai minyak bayi iaitu Minyak Berubat Herba (120 ml). Harga kami RM27 sahaja (normal price = RM33). Minyak ini mempunyai pelbagai khasiat lain dan boleh digunakan seisi keluarga. Sekiranya bayi diurut selalu menggunakan minyak ini boleh membantu menguatkan kaki bayi, mengelakkan kembung dan melancarkan peredaran darah. 

5) Bengkung :
  • Bengkung diberikan percuma untuk setiap pembelian set Amway.
  • Set NR tidak mempunyai bengkung tetapi boleh dibeli berasingan dengan harga RM55 (normal price = RM60)

6) Minyak Herbanika yang terdapat dalam set NR sangat mendapat sambutan ramai. Diperbuat daripada 100% herba terpilih. Sangat melega dan menyegarkan tubuh yang sakit selepas bersalin. Tapi kadang-kadang ada yang alergi dengan bahan-bahan yg terkandung dalam minyak ini. Depends pada masing-masing ya.

7) Produk NR adalah ketegori herba jadi baunya pun mmg bau herba. Ada orang yg suka dan tak kisah tapi ramai juga yg prefer set Amway kerana baunya yg lebih enak. Kedua2 kapsul utk dimakan dlm set Amway juga berasaskan herba.

8) Kedua-dua set boleh digunakan oleh ibu-ibu yang bersalin melalui kaedah cesarean. Pil Phytonatal boleh dimakan seawal seminggu selepas pembedahan, air akar Herbanika selepas 3, 4 minggu, manakala set Amway seawal sebulan selepas pembedahan.

Kesimpulannya, kedua-dua produk ini memang baik dan bagus mengikut keserasian pemakai. Jika ditanya, of course pilihan saya adalah produk Nona Roguy untuk berpantang dan baby oil Amway untuk bayi saya. Akhirnya kembali kepada diri sendiri, tepuk dada tanya selera :)

--------------------------

Order & Enquiries :
Email : charmsandcolors@yahoo.com
FB : charmsandcolors
SMS/WhatsApp : 019 6555700 (Fasha)
Website : charmsandcolors.blogspot.com
Shaklee ID : 888941



kurus?

Love & Kisses ✿ sha 7 comments
no, rasanya aku belum that kurus lagi pun.
tapi dah berjaya pakai jeans lama!
yey!!!

my mum cakap, dulu lepas bersalinkan Along, berat mak 46 kg je tau. lepas bersalinkan Angah la (my sis) berat mak terus tak turun-turun. Along kalau tak jaga nanti mesti jadi mcm mak.

dah la time pantang aritu pun my mak bidan yg urut tu dok cakap, abis la... lepas ko beranak no. 2 ni confirm tak dpt kurus balik.

'statement membunuh betul la mak pah ni kan T_T

tapi ternyata jangkaan u ols semua silap!!!
semalam berjaya pakai jeans lama yg bersaiz 27 hokeyyy.

and pagi2 tu time briefing, ada seorang pegawai senior ni tegur aku.
tak pernah2 kot dia nak tegur aku waktu kat luar and tiba2 dia datang dekat2 and said, fasha, tahniah, tahniah.

aku senyum la kan sambil cakap thanks sebab ingatkan yang dia maksudkan tu sebab dapat baby baru.
then he said, tahniah sebab berjaya dapat balik shape anak dara awak. slim betul la sampai orang tak percaya awak dah anak dua.

okkk...
seriously I don't know how to respond sebab kalau dengan kawan-kawan boleh la kot nak cerita2 pasal shape semua ni kan.
haha

macam tak percaya aku pernah jejak 75 kg.
and it takes just 2 and a half months to almost loose it all.
suddenly I got lots of compliment from a lot of people and ramai yg tanya apa rahsianya?

to tell u the truth, I'm not really sure how and why but thanks to Nona Roguy, Mai Beaute girdle, and also to both of my angels, Aaira Aleena & Emir Danish sebab diorang yg sangat aktif ni la buat mata omak jadi mcm panda and turun berat badan akibat penat mengejar-ngejar ke hulu hilir. hiks.

my colleague siap cakap, jgn kurus lagi sbb nanti u nampak cengkung.
so it means that I'm trully dah kurus la kan walaupun berat badan tak berapa nak turun sgt. haha




And another reason is that, because I'm fully breastfeed Aaira.
bf memang salah satu cara utk menurunkan berat badan, kan.

I don't even have to diet hokey.
tak mungkin la nak diet time bf ni kan.
I'm hungry all the time and I ate whatever it is that I want.
pavlova, cheese cake, Baskin Robbins, ABC, etc cumanya tak berapa kemaruk mcm time preggy dulu la.

Pil Phytonatal NR tu mmg aku maintain ambil sampai sekarang.
selang-seli dgn supplement Shaklee.
of course la aku cuma jual produk yg aku guna, yg aku suka.
dan alhamdulillah both NR and Shaklee work wonders for me :)

and I only use Mai Beaute girdle instead of corset yang mahal2 belako itu. I don't even wear a full corset sebab tak sempat.
and as usual, mekap pun dalam kereta waktu nak pergi kerja sambil bf Aaira.

see?
omak yg veri kelam-kabut.
nasib baik time ni hubby still tak berapa sibuk lagi and boleh hantarkan aku ke office and anak-anak ke nursery. tak tahulah nanti mcm mana jadik bila dah kena drive sendiri T_T

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review