busy bee.

Love & Kisses ✿ sha 6 comments

Last few days Hubby dreamt about him holding a baby.
Sejak aritu dia sangat excited nak baby lagi.
hahaha.
padahalnya mimpi je pun.
Tapi sekarang macam almost everydaylah dia dok cakap, 'nanti bila Emir dah ada adik baru dia seronok nak main kan cyg... 
padahalnya dulu dia yg sibuk cakap, anak sorang cukup kot cyg...
ahaks.

Aku tak kisah pun, kalau dapat rezeki awal, alhamdulillah...
Kalau lambat lagi, takpelah, mungkin Emir masih belum cukup kasih sayang lagi tu...

And I'm doing lots of delivery this weekend for Nu Skin product so sesapa nak order, sila sms or email me at : charmsandcolors@yahoo.com.
Pick up point @ Tesco Seri Alam, Giant Pelentong and JJ Tebrau.
Current promotion is : free Nu Skin Enhancer worth RM104 for any purchase above RM250!

My Facebook -- http://facebook.com/CHARMSandCOLORS
Website -- http://charmsandcolors.blogspot.com
Official website for Nu Skin product -- http://www.nuskin.com

By the way, haaa kan btul aku cakap aritu, mesti ada orang jeles punyalah.
Tapi nak buat cemana... kan itu rezeki masing2?

Rezeki ko dah kat situ, terima jelah seadanya...
Aku malas nak mengutuk2 sangat kat sini sebab this is no longer a private blog, tapi harapnya orang miskin tak sedar diri macam ko tu sila la dok jejauh ye.
Tak payah nak merempat kat sini.

Kalau miskin sedar diri takpe, ni dasar tak sedar diri, sibuk pulak tu nak baca blog orang lain pastu muncung2 mengumpat itu ini.


Dulu aku pernah miskin jugak, pernah takde duit, tapi sedar la diri, kalau tgk org berduit perasaan tu mcm bestnya diaaa.. uhhh ahhh... tu je la. takde la nak sibuk2 mengata kans. ni ko bizi sgt nak jaga tepi kain org lain apehal? Bak kata my frens, jangan layan sangat org mcm tu. dia bukan level kita, silap2 keje angkut sampah je tu. muahahaha.

Tapi ni yang buat aku makin suka nak cerita pasal bebenda mahal nih.
saja nak bagik ko lagi jeles membuak2 biar meletop itu dada.
hahaha.


Cuma tu la, kalau tahap kejelesan ko tu dah melampau sangat, aku nak nasihat toksah la gedik nak bukak blog nih. I know my blog is sooo hots that u can't resist not to read it tapi kang tak pasal2 ko meroyan pulak kalau aku cerita pasal beli handbag Gucci ke, kasut LV kan?

keskeskes.


he's still here.

Love & Kisses ✿ sha 3 comments
so this is our little hero again.
Emir Danish @ 9 months old at my parents house.
watching his videos makes me want to gomol2 him over and over again ^_^

wohoho ini memang cucu kesayangans tok Mama & tok Abah hokey.
and now dia dah pandai sebut papa lagi la buat bapak dia kembang kuncup kan. haha.


By the way, hubby's still here, with me.
a new job, a sudden chance, a sudden change, but he's still here, with me.

yeyyy!

oh my god... I'm happy! I'm beyond happy!! lalala~

yes it's so sudden, tiba2 dapat offer dari beberapa tempat tapi memang
rezeki dia masih di sini kot.
He won't get as much as what he'll earn working offshore or with client
but u know, sometimes money isn't everything...
He said, 'takpelah, kita muda lagi... lain kali mesti ada peluang lagilah.
and for now, he choose to be with family rather than working abroad.

Life is all about taking chances. 
It’s about doing something you initially thought you could never do. 
It’s about being a little crazy, following your heart, and not worrying about every detail of what everyone else thinks. 
And above all, it’s about learning to love who you are and what you have.

tapi tatau la esok lusa kan. hahaha T_T

For now aku cuma mau nikmati saat2 indah bersama cik hubby.
yang paling best adalah, I get to go to work with him!
jalan kaki dari tmpt parking sama2, brekfes sama2, lunch sama2...
oh my, teringat zaman dolu2 hokey! <-- I definitely gonna write about this soon! wuhuuu~


for those who know, they'll know.
sapa2 yg terasa nak mengumpat, di sini aku nak cakap, fuck off hokey.
sesapa yg tak paham tu buat tatau sajalah.
sekian, harap maklum.

dilemma.

Love & Kisses ✿ sha 15 comments
I'm having a dilemma right now.
but I'm not sure writing it here would be a good idea or not.
entah ye.
this place used to be someplace where I put my thoughts on.
tiba2 macam telah jadi suatu benda yang sangat public.
*sigh*

it's nothing actually.
cuma pada akulah it's a veri big thing.

Hubby's gonna resign soon.
he has been so sick and tired with his current workload, the politics and all the birokrasi.
and he got a new carigali job.

when u have a carigali tu his name, of cos la offshore work kan.
u know how I feel about him working offshore kan?
pehhhhhhh.

I don't mind if it's on project basis, once in a while.
2 bln sekali ke, 3 bln sekali ke.
or maybe straight lump sum time hujung2 project tu kan.
tapi yang ini, 2 weeks offshore, 2 weeks cuti.
macam, adakah nanish akan jumpa papa setiap 2 minggu?
T_T

Semalam si dia tanya, 'cyg redha tak hubby keje sana?
peh pehhhhhhh.
malas nak pikir ok, malas.

and dia siap cakap, kalo jadi pegi sana, cyg pakai la Cruze tu.
okkk I know that's my dream car tapi kadang2 money isn't everything.

I will definitely get that Cruze or the fabulous Tucson but that can wait.
that can always wait.


I just hope that he's gonna get another job here, with me.
*praying hard*

and hopefully takde org yg busuk ati.
huhu.

handphone, anyone?

Love & Kisses ✿ sha 2 comments
yep, I want a new handphone.

I need a new handphone.

Nokia E63 yang ineh walaupun banyak jasanya tapi dah selalu sangat menjadi mangsa balingan dan kunyahan cik nanish.
memang sangat kesianlah.

takpe, nanti bila omak ada henpon baru, nanish amikla yg ini ya.
...

Anyway, I've been eyeing the BB Torch 9810 for quite sometimes now.
remember this entry?


Kelmarin, akhirnya bila mau membeli, tiba-tiba ternampak Nokia Lumia 800 yang veri d gorgeous. wuhuhu...

tapi ntah ye.
bila dok survey2 macam banyak pulak handphone lain yang lagi best.

- Motorola DROID RAZR (RM1979)
- Motorola ATRIX 2 (RM1490)
- Nokia Lumia 800 (RM1650)
- Blackberry Torch 9810 (RM1888)
- HTC EVO 3D (RM1470)
- Sony Ericsson Xperia Arc (RM1589)

I prefer to have a Windows Phone.
Macam Lumia 800 tu la.
Tapi takleh buat video call pulak...
dahla benda tu yg sangat penting untuk cik nanish.
Sejak ada dia, every few days tok Mama akan bervideo call utk melepas rindu kat budak tecik tuh.



My first priority is to have a video call function.
And kalau bole nak button QWERTY, and screen besar macam Torch 9810 tapi pengalaman menggunakan hanphone slide, ribbon memang cepat spoil.

And Xperia memang nampak paling vouge antara semua.
Tapi from past experience, Sony Ericcson la henpon aku yang paling cepat rosak walaupun gambar-bunyi semuanya sangat best.

Lumia 900 got video call function.
tapi nak tunggu yg itu kuar macam berzaman je kan.

And I'm not gonna buy any Samsung SII or whatsoever.
Sebab pengalaman menggunakan Samsung Tab ni pun dah cukup menyusahkan.
If I had to choose, I'd rather buy an iPad.
lebih puas hati.
huhu...

So now it's battle between iOs, Android and Windows Phone.
Tapi tamau beli iPhone 4S juger.
Sebab macam tak berapa suka ngan rupa bentuk dia.
And sebab iPhone cuma bole bervideo call sesama sendiri saja.
So of cos tanak kan.

I don't wanna spend so much money on something that I might regret later.
Macam kesah Samsung Tab tu la.
but somehow, I'm gonna get it by this month jugak.

rasa2 macam mau Motorola Atrix 2 or HTC sebab it's one of the Top 5 for 2011.
tapi... ntah ye?


rupa paras macam tak berapa menarik.
yg kotak-segiempat-lumia tu lagi cantek. hoo 'kan kan?

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review