1 more day!!!

Love & Kisses ✿ sha 12 comments
so, one more day to go ye before we can meet little ED.
oh, cepatnya masa berlalu kan.

Sekarang adalah bersiaran lansung dari my parents house kat Ptn.
Besok baru balik semula ke JB.
Petang tadi sempat la pompuan ngandung berkaki ngemuk ni berjalan-jalan lagi kat JJ Bkt Indah tu kan sebab dah alang2 nak balik kg.

Encik Hubby of cos sangat bising bila aku cakap nak singgah sana or sini kejap.
so alasan adalah mau mencarik selipar toilet.
hoh~ macam kat tempat lain takde jual selipar tu kan.
Tapi memang sangat heaven ye bila dapat bersoping2 sebelum berpantang ni kan.

so, one more day to go.
Bila orang tanya saspen tak, aku jawab, tak lansung.
haha gile berlagak.

Tapi memang betul pun.
perasaan adalah masih normal.
Pagi tadi sempat jugak setelkan 3 guestbook lagi.
Dokter bagi MC suh aku berehat-rehatan kat umah sebab kaki adalah bengkak yang amats tapi gigih la pompuan ni setelkan keje sampai keras kejung kaki tu.
Sangat risau kalau aku terberanak sebelum sempat setelkan order2 ni kan.
risau dan kesian.
So, memang perasaan sekarang adalah masih normal.

Maybe sebab aku pernah rasa duduk wad sebelum ni so bila kena masuk wad yang kali ini, rasa cam, oke, no worries.

or maybe sebab aku pompuan yang tak berapa nak ada perasaan.
macam yang ex-housemate aku cakap dulu.
ahaks.

Yang tak berapa best adalah I won't get to see my brother's solemnization tomorrow.
huuu~ encik baby takmo tunggu pakcik Boboy nikah ye.
takpelah.
next week kenduri belah sini aku dah seminggu pantang so bole pegi kot...
tapi cam takde maknanya nak meredah kenduri time tengah2 dalam pantang tu kan.
hiks.

oh, tapi tinggal satu hari rupanya ya.
macam sangat banyak benda aku tak abis belajar lagi.
Antenatal class pun tak sempat pegi.
Memang sangat kejaplah masa berlalu, kan.
Nasib baik tadi dah makan cheese cake.
dua ketul pulak tu.
Marble cheese cake kat Secret Recipe adalah sangat sedap occay.
Minggu ni dah 4 ketul aku makan sorang.
lepas gian.

so, please pray for me ya.
Sesungguhnya sakit bersalin itu pasti, cuma takdir Allah yang menentukan terlebih terkurang yang kau dapat.

dan alhamdulillah, sepanjang pregnant aku lansung tak mengalami masalah apapun.
muntah tak, sakit pun tak.
anak mommy adalah sangat baik bergolek2 di dalam ^_^

Semoga time deliver nanti pun macam tu juger.
Doakan semoga selamat kedua-dua kami ye.
amin...

11 days to go!

Love & Kisses ✿ sha 14 comments
and suddenly, Dr Suhaimi said that most probably I'm gonna deliver on 2nd of Feb.
*2/2/2011*

'hoh~ sgt cantek ye tarikh lahir saye.

tapi... gile terkejut weh!!
macam tiba2 tersedar diri.
macam tiba2 I'm back to reality.
that's like, next week occay!
and I haven't prepared like, anything!

oh my god...

but suddenly, I feel soo excited!
macam tak caye.
In about 11 days we're gonna have a baby!!
yey!

ok, ok relax... tarik napas ye Sha.

ah~ sangat cumil kan saye ^_^

picture taken this afternoon @ Penawar Hospital.

So, for these 11 days I can eat anything, everything, and pastu berpantang ye.
Besok akan beli Prosperity Burger kat MCD pastu weekend ni akan ke Johnny's.
Tadi dah makan Nandos ngan Hubby.
Next week plak nak makan Subway.

And there're lotsss of thing yang aku belum buat/beli lagi.
1) Sleepsuits - baru beli 3 helai. cukup kot?... sebab baby pakai bedung kan, so tak la sejuk sgt kalo pakai baju biasa je kan?

2) Bengkung (HPA) - maybe beli 2 dulu la sbb tatau aku bersalin camne nanti kan. tapi mengikut kata org2 yg pernah guna, memang ramai yang cakap best. so ada sape2 nak beli ngan aku? hehe. nanti aku updet kat CharmsAndColors ye.

3) Fir stokin (Klife) - recommended by my fren. kalau aku jadi dealer jual benda ni pun best gak kan.

4) Minyak telon (Amway) - my Angah dah belikan kat Miri so time wedding my brother dia bawakkan la ke sini.

5) Tungku moden - yang ni tgh survey harga paling murah. ni pun aku rasa nak jadi dealer gak. susah weh nak carik kat JB nih.

6) Kain bedung baby - belum amik lagi kat MIL. aaa bila nak balik BP nih?

oh sgt banyak nak buat.
fuh fuh tarik napas dulu ye.

✿ Baby Checklist ✿

Love & Kisses ✿ sha 1 comments
+ BABY CLOTHING +
Almari Pakaian Baby (IKEA)
Baju & Romper
Bedung
Pampers (New Born)
Mittens & Booties
Hooded Towel
Topi Kepala
Baby Bip
Changing Mat
Hooded Blanket (Disney)
Receiving Blanket (Bumble Bee)
Nursery Bag (Carlo Rino)
Diaper Bag
Cot Protector
Barut

+ BABY HYGIENE +
Bakul Barang Baby
Baby Bath
Baby Top-to-Toe Wash
Baby Powder
Baby Wipes (Anakku)
Kapas Kecil
Baby Bathtub
Pemotong Kuku (Bumble Bee)
Baby Lotion
Baby Oil
Minyak Telon
Termometer
Nappy Cream (Calamine Cream)
Sikat/Berus Rambut
Cotton Bud

+ BREASTFEEDING +
Spectra3 Breast Pump Set
Cooler Bag
Techni Ice
Breast Pum/Mommy's Bag (Carlo Rino)
Warmer (Tommee Tippee)
Sterilizer (Tommee Tippee)
Botol Susu (MAM)
Botol Susu (Tommee Tippee)
Berus Botol (Tommee Tippee)
Storage Bottle (Jingle Jungle)
Storage Liner (Jingle Jungle)
Nursing Bra
Washable Breast Pad (Fabulous Mom)
Disposable Breast Pad (Bumble Bee)
Nursing Cover

+ BEDDINGS & TRAVEL +
Baby Cot (SC)
Cot Mattress (SC)
Travel Mattress (Disney)
Bedding sets (Aussino)
Mosquito net
Stroller (Combi)
Car seat (Halford)


*****


Our Price = RM280.00 (Normal = RM293.00)
(Set Bersalin + 10% off for any purchase of Amway product OR free Shawl)


Our Price = RM290.00 (Normal = RM365.00)
(Set Bersalin + 10% off for any purchase of Amway product OR free Shawl)

--------------------------

To order/enquiries you may contact me :
Email : charmsandcolors@yahoo.com
FB : charmsandcolors
SMS/WhatsApp : 019 6555700 (Fasha)
Website : charmsandcolors.blogspot.com
Shaklee ID : 888941

Hospital Bag

Love & Kisses ✿ sha 12 comments

Sebab aku nak masuk 36 minggu dah ni, so harus la terkedek2 nak prepare hospital bag kan. Tu pun sebab dah kena bising ngan encik Hubby tiap ari.

ko bayangkan la, nak gi keje dia bebel, balik keje pun bebel, mlm2 pun... cam dia pulak yang terlebih takut kalau aku terberanak awal ni kan.

So, akhirnya tadi telah berjaya mempacking beg untuk kedua2 kami.
Cuma beg balik kg je belum packing lagi.
Tatau la nak berpantang kat mana nanti.
Cam serba salah di sini.
My parents suh balik umah diorang.
Encik Hubby dok pujuk2 aku suh pantang kat sini je.
Takde la dia paksa pun tapi cam sayu2 je dia ckp, "nanti takde org nak masakkan hubby, nanti hubby tido mlm sorang2, nanti rumah cam kosong je... cyg pantang kat sini je la ye..."

'eh cam konpius di situ. sapekah yang patut masak untuk sape? haha.

Tapi aritu dia ada cakap gak, "takpe la kalo cyg nak balik umah mak... nanti tinggal la hubby sorang2 kat sini... nanti 3 ari skali hubby balik sana eh. tapi kalo cyg pantang kat sini lagi bagus, takde nak nyusahkan mak... mak abah kan keje... kalo kat sini nanti tghari hubby balik la antokan makanan..."

hoh~ adakah maksudnya dia akan tapaukan aku nasik goreng tiap ari?
tak berpantang la gamaknya kalau aku dok sini kang.
ahaks.

so, tengoklah nanti.
...

Anyway, ni barang2 yang aku dah siap packing untuk encik baby.

Baby's Bag :
• 10 x Nappies
• 4 x Baby's clothes
• 3 x Plastic bag (utk uri dan baju/kain yang kotor & basah)
• 3 x Washcloth
• 1 x Baju sejuk
• 1 x Baby hat
• 1 x Baby blanket
• 1 x Baby towel
• 1 x Hooded towel
• 3 x Mittens & Booties
• 3 x Barut baby
• 2 x Receiving blanket
• Baby oil/Baby Wash/Baby lotion/Nappy cream
• Changing mat
• Baby wipes
• Baby's car seat


Mommy's Bag :
• Mommy and Papa's IC
• Kad Lawatan Hospital/Buku Merah
• Handphone & Camera
• Al-Quran
• Buku/Majalah
• 3 x T-Shirt/Front-fastening Blouse
• 1 x Kaftan
• 3 x Kain Batik
• 1 x Sweater
• 6 x Disposable briefs
• 2 x Nursing bra
• 2 x Socks
• 1 x Towel
• 1 x Tissue paper
• 1 x Slippers
• 1 x Shawl
• 4 x Breastpad
• Toiletries (Shower foam/Toothbrush/Cosmetics/Comb/Ikat Rambut/etc)
• Kurma/Madu (utk Tahnik)
• Air zamzam/Air selusuh
• Maternity Pad
• Minyak Mustajab & Minyak Herbanika
• Stok makanan (Air Milo/Juice/Roti/Coklat/Biskut)


ni je la barang basic utk dok 2 hari 1 mlm.
if in case kena c-sect and dok 3 hari 2 mlm, brg2 kena la nambah lagi kot.

Next week ada appointment dgn Penawar Specialist and the week after that, before aku gi KL for my brother's wedding, appointment ngan Puteri Specialist plak. Last week dah gi kat Penawar gak ngan Kluang Specialist.

Skarang ni every week nak kena gi checkup.
Tapi sbenarnya tatau pun nak bersalin kat mana nih.
Sume dokter cam sgt best.

And ni adalah experience cik puan GreenApple kat hospital kerajaan ye.
Agak horror la kat mata aku... http://comatosewithbraindamage.blogspot.com

And my fren baru bersalin kat HSI aritu and jahitan dia terburai oke.
TERBURAI!

of cos parents dia mengamuk sakan kat encik dokter tuh.
And time dia gi betulkan balik jahitan c-sect, ada 2 orang lagi patient yang alami masalah yang sama. Sorang tu siap bernanah ha!

shocking gile ye.
so HSI adalah out of option sama skali.
HSA adalah lebih baik sebab ko boleh book ward 1st class di situ.

yela, memang la kalau ada problem cam tumpah darah ke, private hospital mesti akan refer ko ke gov hospital gak kan tapi tu lain kira la... tu ko akan dpt special treatment. Kalau ko dtg siap2 terus gi situ kompem dpt ngan dokter praktikal yg kebanyakkannya hancusss.

Sekian, harap maklum.

----------

What to pack in your hospital bag
- written for BabyCenter Malaysia

You're in the final stretch, with only a few weeks to go before your due date. Now's the time to pack a bag for all the essentials you'll need during labour and after your baby is born.

Print out this checklist to help remember everything you need. It's a good idea to have your bags packed by the time you are about 36 weeks pregnant, so that you're not rushing around in early labour trying to get everything done then!

Hospitals vary in their policies about what you are allowed to bring with you when you have your baby. You may want to take a few items from home, such as your own pillows or cushions, to make the environment more personal and less clinical. Check what the hospital provides and what you can bring yourself, but be aware that hospitals can be short on space -- and you may need to store everything in a small cabinet by your bed.

What to pack for labour :
• Your birth plan.
• Dressing gown -- useful if you end up pacing hospital corridors in early labour.
• Slippers.
• Socks -- believe it or not, your feet can get cold during labour.
• An old nightdress or a T shirt to wear in labour, if you don't want to put on the hospital gown. It might get a bit messy, so don't buy anything specially to wear in hospital.
• Massage oil or lotion if you would like to be massaged during your labour.
• Lip balm.
• Snacks and drinks for you while you are in labour, or some glucose tablets to keep you going.
• Watch with a second hand, to time contractions.
• Digital camera or camcorder. If you want to bring a camcorder, check with the hospital beforehand -- not all of them allow them in delivery rooms.
• Relaxation materials: books, magazines, games etc.
• Pictures of someone or something you love (the inspiration you may need to see you through to the end).
• TENS pain relief machine if you are planning to use one.
• Toiletries.
• Water spray, or a hand-held fan to keep you cool.
• Music to listen to.

For your birth partner :
• A change of clothes.
• Snacks and drinks -- you don't want a dehydrated, hungry birth partner looking after you!

For after the birth :
• Going-home outfit.It will take a while for your tummy to go down so you'll be still wearing maternity clothes when you come home -- sorry!
• Nursing bras -- two or three.
• Breast pads for when your milk comes in.
• Maternity pads -- a couple of packs.
• Toiletries.
• Towels, hairbrush, toothbrush and toothpaste.
• Old knickers/cheap knickers/disposable knickers -- don't bring your best ones as they will get messy. If you end up having a caesarean, the hospital may provide one of those brilliant stretchy knickers that are comfortable over your scar.
• Arnica tablets to help with bruising after the birth. Although there's no conclusive evidence that they work, many women report that taking arnica helps reduce bruising and helps the healing process.
• Ear plugs, in case you end up on a noisy ward!
• Your mobile phone - and charger!

For your baby :
• An infant car seat.
• One outfit for the trip home (all-in-one stretchy outfits are easiest). The hospital provides baby gowns for your baby to wear during his stay.
• Baby blanket (a warm one if weather is cold).
• Nappies.
• One pair of socks or booties.
• Hat.
• Muslin squares.

Once you've got your hospital bag organised, remind yourself of the first signs of labour so you know when it's the real thing!

@36 weeks

Love & Kisses ✿ sha 5 comments

wohoho nampak tak???
motif sebenar adalah mau ngambil gambar kasut baru sementara nunggu encik Hubby ngambil kete kat tempat parking Angsana.
tup tup... hoh!
perut mak buyung ketika minggu ke-36 dan kenaikan berat badan sebanyak 20 kg.
T_T

Tapi agak best sebab si dia neman bersoping lagi.
Encik Hubby adalah sangat susah untuk dibawak bersoping byk2 tempat kecualilah kalau ada sebab yang kukuh dan best.

Contohnya macam kali yang ini, aku ngajak ke HP sebab mau ngambil contact lens yg diorder last week. So of cos si dia akan meneman.
Kemudian terus ke Parkson untuk membeli sandal tapi telah terbeli handbag baru juger ^_^

yela, kan telah berazam mau fully BF encik baby so harus la carik beg breastpump yang vouge utk dibawak ke opis.

Sebenarnya mau membeli beg yang cantek dan tahan tapi murahan yang berjenama biasa tapi telah terpikat dengan beg Carlo Rino yang besar, cantek dan murahan lalu terbeli.


Dan juga telah membeli sebijik lagi beg Bally seperti di atas untuk jadi nursery bag for our dearest baby. Memang dok survey beg tu dah lama, akhirnya lepas proses mengcompare dgn yang itu ini dan operasi pujuk-memujuk encik Hubby maka dapat la membeli jua. 'kelasss ko budak2 zaman skarang gi nursery pon guna beg mahal ha.

Dan membeli sepasang sandal baru seperti gambar ngemuk di atas.

hoh~ nasib baik la encik Hubby terpengaruh dengan kata2 manis aku.
ahaks.

And pastu ngajak ke Angsana sebab mau beli baju cantek sempena my brother's wedding.
Dan ke Romantika sebab mau membeli bakul baby yang vouge lagi murahan seperti di bawah.


owh memang hari yang sgt memuaskan hati okeh.

so, 30 days to go yeh.
wuuuuhuuuu~

his wedding.

Love & Kisses ✿ sha 8 comments
and my brother is getting married in a few weeks time.
30th January to be exact.
which is a day before our wedding anniversary.
wuuhuuu~

*sbenarnya nak ckp, 'wahhh aku dah kawin dekat setaun yeh!*

Macam sangat cepat la masa berlalu... <-- hoh, ayat biasa.
maksud aku adalah, owh kejap je kami dah setahun kawin.
and kejap je, adik lelaki aku pulak nak kawin...

2009, time aku bertunang, adik perempuan aku kawin.
6th June 2009.

2010, aku kawin...
31st January 2010.

and 2011, turn adik lelaki aku pulak.
30th January 2011...



Setaun sekali ye mak aku buat kenduri kawin.
Pasni tunggu 10 tahun lagi la kot sebab adik bongsu aku baru nak masuk Form 4 ni.

hum hum.

Tapi rasa macam baru je kami pegi sekolah sama2 dulu.
Naik kete my mum, parking dalam sekolah sebab she's a teacher there, terkedek2 la kami ke kelas.
Aku darjah 5, Angah darjah 3 dan Boy darjah 2.
Time tu Faiz, my youngest brother belum lahir lagi.

Petang2 main kejar2 keliling rumah.
dengan Zila, Nurul, Ida and Izat.

and tup tup ni, semua2 nak kawin dah...

The reception for the bride's side will be at Dewan xxx, Port Klang.
and our side will took place a week after that at Dewan xxx, Ptn.

And their theme adalah pink purple.
'gaknya our family memang takleh lari ngan kaler2 gitu kot.
Time Angah kawin adalah kaler merah.
Aku tunang pun kaler merah.

Aku kawin aritu adalah pink purple.
refer to dis entry.

And diorg ni pun nak kaler yang sama jugak.
'memang kaler tu je kot yang nampak cantek kat mata kitorang nih =p

Baju pun aku tak beli lagi.
Boy bgtau theme color dah last minit so tak sempat nak beli time sale gile2 aritu.
Kalau beli kat Angsana harus 3, 4 ratus harga baju tu kang.
Hubby pun tak sempat nak tempah baju melayu baru.
So tengoklah nanti.
Rombongan berwarna-warni.

And sebab dah alang2 gi KL, of cos nak gi IKEA jugak.
Sebab nak beli sebijik lagi wardrobe kaler putih utk brg2 aku.
Biar nampak kemas sikit bilik kat bawah tu.
tapi cam kompem je encik Hubby tak bagi sebab time tu dah sarat sangat pastu sibuk plak la nak jalan ke hulu ke hilir lagi.

and that 31st January adalah our first anniversary!
so of cos nak celebrate jugak.
And time tu aku adalah lebih kurang 38 weeks+-
tengah nunggu hari nak deliver ye.
wuhuhuu~

hopefully baby kuar lepas majlis selesai la sebab of cos ai nak bergambar sakan time wedding tu kan.

aa nak baby kuar 11/02/11 bole? hehe.
nanti IC dia akan bernombor cantek.
110211-01-xxxx

tapi kalau lahir 15/02/11 pun sgt best.
sama tarikh dengan Hari Keputeraan Nabi Muhammad SAW...
12 Rabiulawal 1432H.
...

and I'm 35 weeks preggy now!
weeee~

tahun yang baru.

Love & Kisses ✿ sha 4 comments
oo suda 2011 ye.
and I'm nearing the 30s.
wuhuhu!

So as usual, akan letak beberapa azam baru yang insya allah akan dicapai.

• Beli Nikon DSLR 3100
By hook or by crook mesti beli jugak! Target adalah before bln 5 ye.
and bagi menjawab soalan Harz : no, aku belum beli lagi la sebab waktu2 ujung taun aritu adalah waktu utk bersoping brg baby.

heh.

• Bercuti-cutian satu M'sia
Mesti! Mesti! Mesti! Tak mungkin la gi oversea dis year so berazam akan at least ke Kuching or Sabah or jalan2 kat Semenanjung ni pun jadikkk!

• Accept lebih banyak order for CharmsandColors and kalo bole takmo reject sapa2 pun
tapi... adeh. Tu bergantung jugak la lepas bersalin nanti macam mana kan. sedangkan time tgh preggy ni pun tahap ketaklaratan tu dah melampau so nanti mesti akan lebih bizi dengan hidup yang baru with our little prince and my plan to fully breastfeed, ngan kerja kat opis, ngan balik umah nak memasak, ngan nak layan encik Hubby lagi, ngan time weekend nak jalan sana sini lagi, but hopefully berjaya la ye ^_^

• Menjadi anak yang lebih baik to my parents and PIL, and menjadi isteri yang lebih baik to my beloved Hubby...
hoho... of cos la ni azam tiap tahun kan.

• Buy at least a built-in wardrobe or a new sofa
Currently we have 3 wardrobes in the house; one for me, one for Hubby and one for our little prince. tapi suda sangat tak muat!!! Sampaikan bilik yang no. 2 tu dah jadi stor baju kami. So maybe akan terus buat yang built-in kat master bedroom tu dari ujung sana ke ujung sini. Kot kalo tak muat gak, lain taun buat lagi satu kat 2nd bedroom tu plak. Tapi tengoklah. Aku macam nak beli sofa baru. And takmo yang 3+2+1 seater sebab mcm sempit je orang nak duduk. Yang lama punya boleh letak kat family hall kat atas sebab kaler dia cam tak berapa nak matching ngan living room.

Sangat tak suka yang leather so maybe we'll opt for the fabric one macam yang kat bawah ni.



• And last but not least, akan berusaha mengamalkan gaya hidup yang lebih sihat!
ye, sebab saye ada seorang suami yang sangat fanatik bersukan, so awal2 lagi telah berkata, 'nanti petang2 kita bawak baby joging tepi tasik naik stroller ye cyg.

maka lepas abih pantang akan selongkar balik seluar2 tracksuit yang lama.
'owh, wujud lagikah?
haha.

• dan akan memasak makanan yang lebih sihat untuk keluarga tercinta ^_^
Start dari last week aku dah mengamalkan makan celery + olive oil. Bole tahan sedap la kat tekak aku ni kan. One of my fren telah mencadangkan supaya makan sesudu olive oil setiap hari untuk memudahkan bersalin. Tapi nak makan idup2 harus la tak tertelan aku kan. so telah mencampurkan olive oil dalam segala ulam-ulaman dan sayur-sayuran and yang paling senang ialah celery stick.

Potong nipis2, campur dengan tomato cherries or any other salad yang ko suka, tuang ngan olive oil and makan ngan nasik lauk Sambal Ikan Bilis Jawa bersama perahan air limau kasturi/limau nipis. sedap ye kwn2.



Celery : Health Benefits

Celery has always been associated with lowering of blood pressure. When combined with other juices, it provides different formula that help other conditions.

Recent studies have shown that celery might also be effective in combating cancer. Read on.

Some of the health benefits of celery juice:

Acidity - The important minerals in this magical juice effectively balance the body's blood pH, neutralizing acidity.

Increased Sexual Drive - Celery juice is beneficial for weak sex drive without the effects of an uncontrollable urge that some pharmaceutical drugs have.

Athletes - Celery juice acts as the perfect post-workout tonic as it replaces lost electrolytes and rehydrates the body with its rich minerals.

Cancer - Celery is known to contain at least eight families of anti-cancer compounds. Among them are the acetylenics that have been shown to stop the growth of tumor cells. Phenolic acids which block the action of prostaglandins that encourage the growth of tumor cells. And coumarins which help prevent free radicals from damaging cells.

Cholesterol - This humble pale juice has been shown to effectively and significantly lower total cholesterol and LDL (bad) cholesterol.

Colon and stomach cancer - The phytochemical coumarins prevent the formation and development of the colon and stomach cancers.

Constipation - The natural laxative effect of celery helps to relieve constipation. It also helps relax nerves that have been overworked by man-made laxatives.

Cooling - During dry and hot weather, drink a glass of celery juice two or three times a day, between meals. It wonderfully helps to normalize body temperature.

Diuretic - The potassium and sodium in celery juice helps to regulate body fluid and stimulate urine production, making it an important help to rid the body of excess fluid.

Inflammation - The polyacetylene in celery is an amazing relief for all inflammation like rheumatoid arthritis, osteoarthritis, gout, asthma and bronchitis.

Kidney function - Celery promotes healthy and normal kidney function by aiding elimination of toxins from the body. While eliminating toxins, it also prevents formation of kidney stones.

Lower blood pressure - Drinking celery juice every day for a week significantly helps lower blood pressure. A compound called phtalides help relax the muscle around arteries, dilating the vessels and allowing blood to flow normally. To be effective, drink the juice for one week, stop for three weeks, and start over.

Nervous system - The organic alkaline minerals in celery juice has a calming effect on the nervous system, making it a wonderful drink for insomniacs.

Weight loss - Drink celery juice frequently throughout the day. It helps curb your cravings for sweets and rich food.

Urinary stones, breaking of - The diuretic effect of celery juice also aids the breaking and elimination of urinary and gall bladder stones.

You can expect many more healing benefits from celery juice as you consume its natural sodium.


Source :
http://www.juicing-for-health.com
http://www.ihealthdirectory.com
http://www.detox-for-life.com

2010 in memory...

Love & Kisses ✿ sha 10 comments
Walaupun dis week aku cuma kerja half day on Monday and the whole day on Thursday and selebihnya adalah bercuti-cutian, tapi sangat bizilah menyusun atur hidup sampai tak sempat pun nak mengupdet blog.

and OMG it's 2011!!!
*perasaan adalah mcm macik2 yg suda tua T_T*

hoh~

But alhamdulillah, it has been quite a wonderful year for me in 2010...
Segala-galanya telah menjadi yang sgt indah dan manis untuk dikenang.
^_^

Bermula dari bulan pertama, 31st January 2010, telah selamat menjadi isteri kepada Encik Muhammad Zainol Abdin setelah lebih setahun bersama in a long distance relationship...


*oh i truly lovesss this Meja Makan Beradab!*

Then, rezeki lepas kawin, si dia dapat pindah bekerja di sekitar JB...

And a few months after that, bertambah-tambah rezeki bila aku disahkan preknen...
owh sgt hepi ye kekawan.

Then, followed by dozens of other beautiful things like, we finally bought our dream home! and I start my own part time business of making guestbook!

hiks.

Banyak sebenarnya benda pertama yg aku tertinggal nak nulis di sini.
Pertama kali berhoneymoon.
Pertama memasak untuk encik Hubby.
Pertama buat buku merah.
Pertama check-up kat klinik kerajaan.
Pertama check-up kat private.
Ramadhan dan raya pertama bersama encik Hubby.
Pertama kali buat open house...
ntah cam banyak je lagi pertama lain sampai dah terlupa pun.

Anyway, yes, our first Ramadhan as husband and wife.

Tak banyak different sangat sebab last few years memang selalu berbuka dengan encik Hubby pun.

2008 - tahun pertama kami berbuka as a couple.
2009 - tahun pertama berbuka as tunangan orang.
And this year, 2010, tahun pertama as husband and wife.

Bezanya, tahun ni aku bangun sahur.
Sebab aku pregnant so takut baby tak cukup zat and sebab Hubby memang dah biasa sahur dari dulu, so nak tanak memang kena gigihkan mangun gak sebab nak buatkan Hubby air milo dia.

Then, pertama kali beraya dengan husben.
tapi sebab cerita raya ni panjang sangat so lain kali la ye aku cerita =p


and I'm officially 34 weeks preggy now!
wuhuhu~

dearest Hubby,
i love you
with all my heart
always have
and i'll always will...
^_^


Bercinta berpuluh tahun pun belum tentu ke jinjang pelamin, kami yang bertemu baru beberapa bulan ni pun alhamdulillah... dipermudahkan jalan oleh-Nya.
...

'indah kan ketentuan Allah ni?

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review