The Wedding again!

Love & Kisses ✿ sha 2 comments

This is me with my besties back then during my university years.
Ann and Aida.

Both are brides-to-be juger.
Aida's wedding will be on this coming 31st Oct and Ann's will be on... ntah ye.

Unpredictable woman itu ;p

Another bff from uni also came.
Cik puan Watie anak-beranak.
Agak sedeh sebab tak dapat hamik gambo kenangan.
And I don't even had the chance to meet little Armand T_T

Tapi sangat hepi okeh diorang datang.
*hepi nak lonjak-lonjak*

haha.

Lepas majlis nikah tu, makan-makan-makan and pukul 12 terus masuk bilik untuk tukar baju. Touch up sikit-sikit, tiba-tiba, eh? ko sanding nak pakai tudung tapi baju lutsinar mak aihh...

Time tu baru terpikir, camne nak buat nihhh?
Since encik Hubby has requested for me to wear tudung during our Majlis Sanding, so memang harus la makai inner juger.
'what's the point of wearing tudung kalau baju menyeksi mcm tu kan?

So, nasib baik la ada inner yang aku pakai dengan baju nikah tadi.

Kira tangkap muat la sebab that inner memang tak sesuai nak pakai dgn my baju sanding since it makes the baju looks horrible, veri menggelebeh, sempit and tak comfortable.

And aku pulak kekdahnya melantak ngan dasat kat kenduri sendiri.
Orang lain nak kawin makan ala kadar je.
Aku pulak, malam before majlis memang ada buat majlis makan2 jugak kat rumah tu.
Ada asam pedas sedap, daging kicap, ayam, ntahapalagi kan.
So, sebagai bakal pengantin, harus la makan tak hingat.
Pastu lepas majlis nikah tu, makan lauk kenduri pulak 2 pinggan.
Mana tak nampak sempit buruk baju aku kan.

Penat je berdiet before kawin.
Berat aku pun cuma 49 kg je.
Tapi sebab operasi melantak tak hingat tu, plus pemakaian inner yg buruk, makanya telah hancur berderai operasi nak nampak slim kat gambo kawin.

haih.

So... gitulah ceritanye yeh.

But to tell u the truth, I don't care much about my baju sanding.

Yes, I want that color. But all in all, if I could redo it again, I would choose a dress that would makes me feel comfortable, and of course without the inner tapi tak lutsinar camtu. And lantak la kaler apapun coz I think it's better to have good clothes on you rather than the color.

'coz it is the clothes that will makes u beautiful, kan?

Tak menyesal pun, sebab perasaan adalah lebih sedeh kat encik kek yang burok itu dan beberapa perkara lain yang aku tak berapa ingat dah.

Unfortunately walopon tak ingat tapi wajah kek ittew sentiasa terbayang di ruang mata.

haha.

oke, continue.
Tengah dok bersiap tu, tup-tup terjengol kepala 2 org budak nih.
Of course la si Ann ngan Aida, kan.
And, oh my... I'm totally stunned okeh.
after all these years...

And another surprise when they said Watie pun ada kat luar tu.
Terharu okeh!

They stayed there for quite sometimes.
Walopon begitu, tak sempat hamik gambar atas pelamin juger.
A lotsss of thing to catch up tapi of cos la ai sebagai ratu sehari tak sempat nak beramas mesra terlalu lama.

Okeh, sekian.

I'm going back to my hometown now.
Patutnya nak deliver satu guestbook ni tapi aku cam tak sempat sebab baju sume tak kemas lagi pastu kalo lalu highway PG tu of cos akan jem yang amats. So, maybe akan lalu highway Senai-Desaru yang agak lengang.

We're going to KL tomorrow.
A cousin's wedding @ Batu Caves.
Pastu nak gi derma duit kat IKEA.
Pastu nak amik my sis's family kat airport.
*oh my, I miss that chubby Syaura.

Bye!

adoi ai!

Love & Kisses ✿ sha 11 comments
Pagi tadi aku salah pakai kasut okeh.
Sebelah lain sebelah lain!
oh my god... I don't know what is happening to me!

Bayangkan la dari turun kereta, jalan ke opis ngan makai sebelah heel kaler silver-black, sebelah lagi platform kaler hijau lumut.
Platform ngan heels okeh! That is 2 different things.
The worst part is, aku cuma sedar bila dah pukul 11, nak dekat lunch gitu.
haiyohhh!

Mesti sepanjang jalan orang dok ngumpat aku ha.

Hubby la ni.
Selalu tiap kali nak turun kete, dia yang tolong ingatkan aku suh pakai heels.
Sebab dah banyak kali jugak la aku lupa nak tukar kasut.
Sebab aku adalah veri d pelupa.
Sebab aku keluar rumah pakai selipar.
Pastu kat dalam kete memang byk la stok kasut.
Biasanya memang dia la yang tolong ingatkan, 'cyg dah pakai heels ke tu?
Arini memang la aku pakai kasut, tapi bole pulak la sebelah lain sebelah lain.

haha.

And pastu, balik dari kerja tu, aku tak larat nak masak.
Sebab demam2 ngan tak bape sihat nih.
So kami pun cadangnya nak makan kat luar je.
Sepanjang jalan dari opis ke kedai tu aku dok bising kat dia nape tak ingatkan aku tadi pagi. Pastu dah sampai kedai, kami pun turun...
Makan2 pastu nak balik tu jalan kaki la gi kete.

Pastu baru aku terperasan.
laaaa! salah pakai selipar pulak dah!!

Sebelah selipar corak harimau kumbang, sebelah lagi corak kotak2.
Padahal tadi memang aku ingat memang pakai selipar kotak2 tu.
bila masa ntah tukar.

adoi ai!
pelupa yang sangat dasat nih!
*sigh*


'eh rumah singgah ni cam serabut pulak aku tengok.

oo ye, as usual akan tepekkan gambo kawin kat sini.
Encik Hubby tengah bersiap untuk majlis persandingan.

And last but not least, hati-hati ye berjalan di area Angsana.
Lately banyak pulak kes ragut kat sana.
The latest mangsa is Hubby's cousin.
Dia baru kuar dari bank kat depan tu dengan 2 of her managers.
Dah tutup pintu kete tiba-tiba ada 2 lelaki pecahkan cermin tingkap and amik beg tangan atas pangku dia.

Semua orang tergamam tatau nak buat apa.

And sekarang, encik Hubby pulak sangat fobia kalau nampak aku letak handbag atas riba. Mesti dia akan membebel yang dasat.
Aku takde perasaan sangat pun.
Sebab bukan jadik kat diri sendiri kan.

hehe.

Tired but happy!

Love & Kisses ✿ sha 4 comments
I'm sooo tired...
And I've been sick lately, and the whole week today.
Coughing all the time, and sneezing and some headaches.
menat terlepek lenguh2 la badan.

But I managed to finish up 2 guestbooks today.
huahuahua.

When I started this business, I never thought that it would be as tiring and as stessed out like this. I just want to do things that I love.

Yes, this is definitely one of those things that I'd love to do, and what I'm good at. But you have to be physically and mentally prepared for the pressure.

the urge to get the best design...
the desire to satisfy the customer...
the impulse to choose the right materials, the right measurement...

Everything.

Alhamdulillah, so far nobody complaints.
And they like what they see.

And it is certainly a pleasure for me when the hard work pays off.
ahaks.

ok, I'm going to sleep now.
Besok2 la baru hamik gambo letak kat blog ye.
Arini sangat menat.
Sekian.



Ni gambo tiara yang aku pakai time kawin aritu ye. Takde kena-mengena dengan entry di atas.

Motif letak adalah sebab entry ni kering-kontang ngan gambo. hehe.

Rumah lagi. ai mening~

Love & Kisses ✿ sha 14 comments
Anyway, my parents are coming down today.
Sajer jalan.
Pastu nak nengok rumah yang kitorang nak beli tu.

Abah aku memang.
He is very particular tentang barang2 besar yang aku nak beli.
cam anak dia ni tak pandai buat keputusan je lagik.
haha.

Tu la kan. Walau sepandai mana ko belajar, setinggi mana pangkat ko kat opis, sebanyak mana pun projek yang ko penah handle, tapi kat rumah, ko still anak bapak.

Maksudnya, kita still kena dengar and iakan pendapat dia walaupun dalam hati rasa cam, 'eh aku dah besar laa.

Tapi aku suka jek dengar opinion abah aku tu.
Sebab dari kecik dulu, setiap apa keputusan dia buat untuk aku tak pernah salah.

'wooo Abah aku adalah best ^_^

And by the way, we are buying another house.
bole gitu?
hehe.
tukar rumah sesedap rasa.

Padahal dah book pun rumah yang kitorang tergila-gilakan aritu pastu bila balik rumah, sementara nunggu loan approve, pikir2 balik, untuk jangkamasa panjang, better beli yang luas sikit.

Memang la kena bayar lebih tapi ko bukan nak duduk situ setahun dua, kan.
So dah alang-alang, sila la beli rumah yang ko rasa selesa nak duduk 40, 50 tahun lagi kan.

Memang la setingkat pun ko dah rasa luas. Tapi itu adalah sekarang. Nanti dah beranak pinak, kat hall yang kecik tu la ko nak duduk beramai-ramai.

Memang la boleh renovate nambah itu ini nanti.
Tapi apa la sangat yang boleh dibuat dgn rumah setingkat 22' x 80'...
Lain la kalau double-storey kan.
And lagi selesa kalau beli hall yang dah sedia ada besar.

ahaks.

kan aku dah cakap.
kalau teringin tu memang kena beli terus.
Ni bila dah start pikir2 balik, timbang baik buruk, of cos akan berubah fikiran.
Tapi, of cos la bila berfikir balik, akan dapat yang lebih baik, kan.
hum hum.



RUMAH A :
- 4 bedroom, 3 bathroom, double-storey house
- Nearer to JB and PG highway
- A bit jammed
- 18' x 60'
- No family hall kat atas
- Good neighbourhood
- Move in middle 2012
- RM143,000.00

RUMAH B :
- 4 bedroom, 3 bathroom, double-storey house
- Nearer to JB and PG highway
- A bit jammed
- 22' x 70'
- Ada family hall kat tingkat atas
- Good neighbourhood
- Move in anytime now
- RM164,000.00

RUMAH C :
- 4 bedroom, 3 bathroom, double-storey house
- Located a bit far from JB but nearer to Politeknik & Kolej Komuniti
- Very jammed!
- 20' x 70'
- Ada family hall kat tingkat atas
- Good neighbourhood
- Move in end 2012
- RM156,000.00

RUMAH D :
- 4 bedroom, 2 bathroom, double-storey house
- Located a bit far from JB but nearer to Politeknik & Kolej Komuniti
- Very jammed!
- Ada family hall kat atas
- 24' x 80'
- Move in anytime now
- RM177,000.00

RUMAH E :
- 4 bedroom, 2 bathroom, single-storey house
- Located a bit far from JB but nearer to Tg Langsat & PG highway, high potential
- No traffic jam
- 22' x 80'
- Move in anytime now
- Big lawn, can put 3 cars in the porch
- No tiles
- RM128,000.00 (inclusive renovation)

oh~ ai agak mening.
But to tell u the truth, we prefer Rumah A, B & C.
Tapi ah~ confius jugak nak milih among those three.

Actually kalau kami sabar sedikit, in a few years time insya allah dapat rumah yang kami nak kat Seri Alam tu. Or kat Seri Austin. Each cost around 300K.

Tapi sebab dah kemaruk sangat nak beli rumah kan. So amik je la mana yang patut. Nak buat camne kan. Aku ni jenis yang kalau nak, time2 tu jugak nak. Menyesal adalah belakang kira. Harap maklum.

huuuuu~ ah ohhh.

eh oh?

Love & Kisses ✿ sha 8 comments
fuh fuh fuh~ *operasi tepuk2 habuk*
bersawang dah.
Sangat tak sempat nak mengupdate blog lately.
Since encik Hubby kan baru tukar keje and tengah dalam proses utk dpt lappy baru, so buat masa ni dia terpaksa guna home lappy kat opis.

Merasa la aku tampal gambo kawin kat desktop kan. Sajer tayang kat his new opismate yang dia ada wifey kat umah so takde sape la bole kacau dah. hehe. bini dia saiko jap.

And malam2 pulak sangat bizi ngan my design work.
I have not officially launch my new project yet but some people have already made their orders so telah jadi agak bizi. See here --> http://charmsandcolors.blogspot.com

Yang itu masih under construction lagi tapi secara automatik, blog yang ini telah terabai.
hehe.

----------

aman makmur damai sejahtera
akan kujunjung dan kujaga
berbakti rela jujur setia
membela bangsa tercinta...


Tadi pagi kat opis, my colleague, Amy, dok nyanyi2 ulang2 kali. Pastu lagu tu cam dah lekat lak kat kepale otak aku. cam terngiang-ngiang dah. so sampai malam tadi la aku dok nyanyi ulang2 jugak.

jangkitan.


He is soooo ADORABLE!
makin lama makin comel plak aku tengok.
cam tak puas nak cubit2 tonyoh2 ngomol2 pipi dia tiap kali pegi ngan balik keje.
Dulu before kawin takde plak aku nak sibuk2 uli2 pipi dia sampai tembam ngemuk camni.

eh?
oh my.
i'm obsessed wif my hubby.
haha.

of you, and me.

Love & Kisses ✿ sha 10 comments
Walaupun perut adalah tak sedap, dan besok adalah kerja yang tak berapa nak dialu-alukan, tapi arini adalah best sebab gambar kawin dah siappp!!!

hoh. ai sangat hepi occay.
Takde apa yang aku nak cakap kecuali sangat menepati citarasa and totally recommended.

Adzrin from TRZphotography, Johor.


Hold me close and never let me go...
Kiss my lips with gentle passion...
Love me with everything you have...
And I will be yours always, and forever.
...


"hubby, arini cyg bercadang nak tido ngan album la."

"haa ye. besok pagi tengok dah bersepai semua."


oo bersepai sebab ai kan tido secara ganas so maybe akan tersepak encik album lalu menyebabkan covernya yang diperbuat dari acrylic itu pecah berkecai.

ahaks.
luv yuh hubby ^_^

Wedding - VIP Doorgift

Love & Kisses ✿ sha 4 comments
Ini adalah cerita tentang kawin lagi.
Bukan aku yang nak kawin lagi tapi ini adalah sambungan tentang cerita kawin aritu.
As usual, akan nyambung cerita bila ada orang request. hiks.

Aku ingat la kan sampai ujung taun ni pun kisah kawin aku ni tak abih tau.
Sebab bila mood tu dtg, aku suka menulis dengan panjang lebar.
Pastu cerita satu-satu.
Sebab tu aku rasa memang sampai ke sudah cerita kawin aku ni takkan abih.

oke2 berbalik pada topik.

Hari ini adalah cerita tentang decoration pada VIP doorgift.
Tak la special mana pun tapi sebab aku buat dengan titik peluh sendiri, maka telah jadi sangat special kat hati aku.

Tak menat sangat pun buat benda tu.
Sebabnya last minute baru cadang nak bagi VIP doorgift.
*eh tapi bukan ke benda last minute lagi menat nih?*

Sebab before this, cadangnya nak bagi benda yang sama je kat semua orang.
Pastu Abah aku cakap, 'aa untuk family belah sana Along tak bagi apa-apa ke?

Pastu aku cam, 'ooo.
dan bergegas ke JB untuk membeli bekas English Rose yang cantek kat mana aku tu.

Tak mahal mana pun.
Lagi berbaloi aku rasa daripada beli cawan Kugeeku yang kecik molek tu yang memang sangat kecik ;p

Lepas dah beli, aku biarkan benda tu tersadai kat kampung.
Aku balik ke PG and tak sempat nak mendesign-design.
A few days before the wedding baru terperasan, 'aa nak deco camne box ni eh?

Pastu bukak PC, terpandang design TQ tag yang tak jadi guna aritu.
Sebab dah last minute, maka telah memprint design tu untuk tampal atas box sebagai deco.

Tapi lepas tampal, nampak cam kosong lagi.
So, carik2 la kot ada belen2 riben merah.
Nasib baik time my sis wedding aritu, dia punya tema pun ala-ala merah juger. So ada la belen barang2 kaler merah yang dia punya.

'oh tema kami lebih kurang sama rupanye. anak-beranak suka merah neh ^_^

Apepun, memang telah save di situ.

Ingatkan nak ikat keliling box dengan riben tu tapi sebab tak cukup, maka telah ikat camni sajer.

ye, gigih tak gigih la pompuan ni buat keje last minute kan.


ni isi dalam dia :


so, okeh. sape nak order?
hehe.

Ada satu lagi VIP doorgift yang aku bagi kat family belah sana iaitu alas meja.

As usual, akan survey merata tempat untuk dapatkan yang menarik dengan harga yang menepati bajet. 'okeh pasni dah bole bukak bisnes sendiri nampaknyeh.

Memang survey banyak tempat tapi kami tak membazir minyak pun tau sebab bukan semata-mata carik benda tu je pun. Kekadang time weekend kan memang nak berjalan kan, so dah on d way tu singgah la memana yang patut.

So, tengah jejalan tu la aku jumpa this beautiful alas meja. Aku beli dalam 30 helai and ikat dengan riben kaler gold. Senang je.

So, tu je la cerita untuk hari ni ye.
Sekian.

Delima merah...

Love & Kisses ✿ sha 8 comments

Sebab kemaruk carik buah delima takde jual kat kedai, arini telah berjaya membeli sebatang pokok delima kat Kota Masai nuu.

'gigih kan aku.

Dah dua minggu ni la dok merengek kat encik Hubby pasal nak carik pokok delima. Tapi kan, as per this entry, tiap kali kuar pun asyik lupa je pasal pokok tu. And tadi time tgh meeting kat opis, tiba-tiba encik Hubby msg, 'cyg, nanti ptg hubby tak pegi main bola. jadi kita bleh pegi beli pokok delima ngan survey cabinet. pastu bole pegi tgk tiles skali.

Aku pun hape lagik, of cos telah tersengih on d spot. and dah jadi hepi sepanjang hari ^_^

Pastu aku cakap kat dia nak beli pokok kedondong sekali sbb pagi tadi my opismate, Fiazah, dok citer pasal dia tanam pokok tu kat pasu ok, hidup je nih.

Then encik Hubby reply, 'beli byk2 pokok kang hubby yg kena siram, tgk pokok serai hubby yg siram tiap hari tu. tapi takpe la, cyg kan isteri hubby.

haaa laki sape la yg suweettt sgt neh.
hiks.

Maka dengan rasminya hari ini apartment kami telah mempunyai pokok serai, cili ngan pokok delima. Kalah mak mentua aku yg dok kampung tu okeh.

wahaha.

yippie yey!

Love & Kisses ✿ sha 6 comments
Dulu aku rasa Zamani adalah sangat hensem kacak bergaya.
Cam sangat gian oke ngan lagu-lagu dia tu.
Especially waktu zaman belajar di MMU dulu.
Sampai my housemate, Ann dgn Aida pun dah jadi cam muak la kalau aku sebut pasal Zamani ni.

And when I met encik Hubby, 1st time keluar dengan dia, sepanjang jalan pegi dan balik dia bukak lagu Slam. I’ve never told him that it is my fav band so when he played the songs from the CD yang dia burn sendiri tu aku cam, 'eh?
Coincidence?
haha.

Tapi seriously, bila ada orang lain yang minat gak dengan lagu dia, and dengar lagu dia sepanjang masa, aku cam, adoi ai, bocan la pulak...

And it's almost 2 years now since the day that I first met encik Hubby. And aku dah takde perasaan nak dengar lagu Slam dah. dah boring dah.

Tapi sampai sekarang ni la dia dok pasang lagu Slam tu especially kalau time tak dapat frequency Sinar FM walaupun dia tau aku memang dah tersangat boring ngan lagu tu.

'ye, kami berdua adalah peminat fanatik Sinar FM oke. <-- cam pasangan yg sangat oldies nih.


Dan semalam bila nonton cik Zamani di Wakenabeb, tiba-tiba rasa kelakar.
hape tah yang buat aku rasa dia sangat hensem dulu eh?
...

And I received 3 good news today.
no, it's not that, just yet.
*I am ABSOLUTELY know what u're thinking oke ;p

But it is nevertheless, all good news are goods news.
Yang pertama, encik Hubby suda start kerja di tempat baru.
Yang lebih relax and of course with a better pay.
Yang penting, dia adalah di sini, di sisi aku.

Yang kedua, anak saudara Hubby dapat offer ke Jepun!
yey! I'm soooo happy for him.
truly!
Tadi aku yang nolong telefon JPA sebab nak confirmkan.

Memang la anak orang lain pun belajar oversea jugak tapi yang ini adalah lain.
Dia adalah anak yatim yang sangat kesian.
He lives with my in-laws yang dah tua kat kampung nuu.
And he has been living with them sejak bapak dia meninggal time kecik2 dulu.
And then his mom remarries again and jarang la nak amik pedulik pasal dia sejak ada anak baru. Hubby adik-beradik la yang selalu bagi duit belanja utk belajar tu...

But he is a truly bright kid.
Time umur 13 tahun tu dia masuk asrama penuh.
Tiap kali cuti penggal mesti kerja carik duit.
And alhamdulillah... he got straight As for his SPM...
Suddenly last night dapat call from JPA informed him on the acceptance...
Seriesly aku terharu okeh. macam berbaloi la budak kampung anak yatim yg miskin mcm dia tu dapat lanjutkan pelajaran camtu, kan.

hum hum.

And the utmost is, jam yang aku order 2 hari lepas dah sampai dari Hong Kong!
aaa sangat hepi okeh.

Patutnya 3 bulan lagi baru sampai stok tapi tup2 the salesgirl tu call tadi bagitau dah sampai...

I really2 want that clock.
It is a modern stand clock.
Mau letak di ruang tamu rumah baru.
hiks.

'harus la mek membeli barang berdikit2 nih. kot kalo beli selonggok sekaligus, harus sebulan kami laki bini tak makan kang.

after 3 months...

Love & Kisses ✿ sha 6 comments
Dah 3 bulan pun.
90 hari melayari hidup sebagai suami isteri...
alhamdulillah...

The sky has not always been blue.
Tapi hujan yang datang pun sekejap2 jek.
Actually takde hujan pun.
gerimis je kot.
Sebab tak penah gaduh yang dasat lagi.
cuma majuk sikit2 sajer ;p
Takde la sampai menitik air mata.
Berbalah pendapat pun takde sangat.
Perasaan sekarang adalah masih manis, lebih kurang sama macam waktu belum kawin dulu... waktu bercinta dulu-dulu.

DIA telah kurniakan kami rezeki yang agak murah.
Dalam tahun ini sajer, banyak impian kami yang dah tercapai.
We met in July 2008.
Takde nak kawan2, bercinta je terus.
And we got engaged in June 2009 and officially husband and wife in January 2010.

Susah tau nak kawin ni.
Perjalanannya nampak mudah tetapi sangat susah oke.
Lebih-lebih untuk aku yang telah melalui zaman gelap dulu.
hiks.

Tapi entah kenapa, dengan dia, jalan kami dipermudahkan.
Jumpa and terus bercinta, bertunang and terus kawin.
Padahal before ni, bukannya kami tak jumpa orang lain pun. Tapi semuanya takde yang kekal lama.

maybe that's a sign that we were meant for each other...
hum hum.


Aku pulak, lepas kawin aritu dalam bulan 3, dapat pindah ke section lain.
Yang lebih rileks dan tak pressure sangat macam waktu dulu-dulu.
alhamdulillah...
macam tak sangka.
akhirnya dapat jugak balik pukul 5...

And dapat duduk bersama walaupun before kawin dulu memang jauh sangat-sangat.
Isnin ni pulak encik Hubby start kerja di tempat baru, yang insyaallah lebih baik dari dulu.

Dan semalam, akhirnya kami telah berjaya membeli rumah sendiri.
Tak la semewah orang lain tapi itu adalah rumah yang kami suka and we will try to make it as grand as possible... <-- impian tak hingat oke ;p

Insyaallah kalau semuanya berjalan lancar, raya ni dapat la pindah rumah baru...

My sis cakap, 'Along ni beli rumah macam beli eskrim.
ahaks.

ye la, before ni, tak pernah terfikir pun nak beli rumah. Budak2 office dok cerita pasal rumah, aku buat tatau je. Tetiba, as per this entry, balik kerja tu tersinggah rumah contoh, beberapa hari lepas tu terus beli.

Tak keje gila namanya.
Nak beli rumah, banyak benda sebenarnya kena fikir.
Banyak duit kena guna.
banyakkkkk sangat.

takpe la...
Rezeki lepas kawin kot.


haa nampak tak?
my follower dah 100 orang okeh.
ai suker!!
^_^

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

+ road to bliss + Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review